Vergoeding

Verzekerde zorg

Psychologiepraktijk Belfor heeft in 2021 met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. Dit houdt in dat een behandeltraject veelal wordt vergoed vanuit de basisverzekering, mits er een verwijsbrief vanuit de huisarts aanwezig is in het dossier. Om zeker te weten hoeveel er vanuit uw basisverzekering wordt vergoed, raad ik u aan om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. Zo kan het ook voorkomen dat uw klachten niet onder de verzekerde zorg vallen en u dus zelf de kosten moet dragen voor het behandeltraject. In dat geval betaalt u €115 per consult (45 min. contacttijd en 15 min. administratietijd).

Uitsluitend Generalistische GGZ

Sinds 2014 is er een scheiding aangebracht in psychische zorg, namelijk de Generalistische GGZ en de Specialistische GGZ. Bij Psychologiepraktijk Belfor verlenen we alleen Generalistische GGZ, wat neerkomt op eerstelijns zorg. Denk hierbij aan de behandeling van angststoornissen, depressie en rouwverwerking. Voor meer complexe en ernstige stoornissen is de Specialistische GGZ van toepassing. Wanneer u twijfelt over welke soort zorg u nodig heeft, kunt u altijd contact met me opnemen om de klachten te bespreken.

Duur en prijzen van de behandeltrajecten

Elk behandeltraject heeft een maximale lengte en een vast tarief. Tijdens het intaketraject zal snel duidelijk worden welk traject in uw geval van toepassing zal zijn. Let erop dat deze bedragen alleen vergoed kunnen worden vanuit de verzekering wanneer u een verwijsbrief van de huisarts heeft.

Basis GGZ Kort: €522,13

In het korte behandeltraject zullen er maximaal vijf gesprekken plaatsvinden. Dit behandeltraject is vooral prettig wanneer de klachten van lichte aard zijn en het dagelijks leven weinig beïnvloeden.

Basis GGZ Middel: €885,01

Wanneer de klachten wel waarneembare beperkingen in het dagelijks leven meebrengen, is de Basis GGZ Middel een goede optie. In maximaal acht gesprekken zal u merken dat de klachten zijn afgenomen en uw dagelijks leven veel minder of zelfs niet meer beïnvloeden.

Basis GGZ Intensief: €1.434,96

Bij ernstige problematiek of wanneer sprake is van uitval of substantiële beperkingen in het dagelijks leven, kunt u in aanmerking komen voor het intensieve traject. De behandeling hiervan duurt maximaal 12 gesprekken.

Onvolledig behandeltraject: €228,04

Het kan voorkomen dat we tijdens de intake erachter komen dat uw klachten te licht zijn voor een van de bovenstaande behandeltrajecten en u beter gebaat bent bij een praktijkondersteuner van de huisarts. Of dat uw klachten juist te zwaar zijn en dat u in de Specialistische GGZ geholpen dient te worden. In dit geval kan ik u terugverwijzen naar de huisarts met mijn advies.

Heeft u nog vragen over de vergoedingen of de manier waarop de kosten berekend worden? Neem gerust contact op om uw antwoorden te verkrijgen.

CONTACTGEGEVENS
Adres
Zijlweg 142 K
2015 BH Haarlem

KvK: 61862703
BIG nr.: 49919247825

Telefoon
023-204 9027
06-3019 2540

E-mail
advies@psychologiepraktijkbelfor.nl

Geregistreerd bij

BIG geregistreerd psycholoog haarlem belfor