Nuttige links

Nuttige links

Om meer informatie in te winnen over psychische stoornissen en behandelmethoden, zet ik graag een paar interessante links voor u op een rij. Zo kunt u zich rustig inlezen in de materie:

Psychische stoornissen:

Trimbos instituut. Het trimbos instituut is er voor mentale gezondheid. Zo is er op deze website informatie te vinden over onder andere verslavingsgevoeligheid, mentale gezondheid en ouderenzorg.

Verschillende behandelmethoden en therapievormen:

Cognitieve gedragstherapie: Het VGCt geeft informatie over het overwinnen van angsten door gebruik te maken van cognitieve gedragstherapie. Ook bij andere stoornissen is cognitieve gedragstherapie erg effectief gebleken.

EMDR: Dankzij EMDR worden vooral bij posttraumatische stressstoornissen positieve resultaten geboekt. Deze behandelmethode kan helpen om de intensiteit van negatieve ervaringen te verminderen.

Samenwerkingsverband

Geregeld werk ik samen met Marian Drontmann, een psychosomatisch oefentherapeut. Haar lichamelijke aanpak van de problematiek, gecombineerd met mijn psychische hulp, kunnen zorgen voor een juiste balans tussen lichaam en geest. Graag stelt ze zichzelf aan u voor.

Marian Drontmann - Psychosomatisch oefentherapeut

marian-drontmannWellicht herkent u, naast psychische symptomen, ook diverse lichamelijke klachten als: aanhoudende moeheid, slaapproblemen, gespannen nek- schouder- armspieren, spanningshoofdpijn, lage rugpijn, maag-darmstoornissen, bekkenbodemklachten, druk op de borst, hartkloppingen, benauwdheid, duizeligheid of een verhoogde bloeddruk.

Psychosomatische klachten

Wanneer er een combinatie is van lichamelijke en psychische klachten, spreken we van psychosomatische klachten.
Hulp die alléén op de klacht of alléén op de psyche is gericht geeft dan vaak onvoldoende oplossing. De psychosomatisch oefentherapeut besteedt aandacht aan zowel de lichamelijke klacht als de verhoogde innerlijke spanning.

De samenwerking tussen Danielle en mij bestaat uit een effectieve combinatie van psychologische hulp en lichaamsgerichte ontspanning. Indien Danielle het zinvol acht om u een combinatietherapie aan te bieden, kunt u zonder verwijzing, direct bij mij terecht.

Werkwijze

Danielle zal met u de psychologische gesprekken blijven voeren, terwijl u bij mij uw lichamelijke klachten aandacht geeft.
Met behulp van oefeningen wordt u zich bewust van uw lichaamshouding en levenshouding en verkent u uw mogelijkheden om meer ontspannen, goed geworteld en stevig op de benen in het leven te staan.
Ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen, aandachtstraining (mindfulness) en/of assertiviteitstraining brengen u meer rust en innerlijke kracht. U leert de stressknop uit te zetten.

Overige informatie over o.a. vergoeding door uw zorgverzekeraar, kunt u vinden op mijn website: www.oefentherapiedrontmann.nl

Indien u een afspraak wilt kunt u mij bellen op: 06-27281084 of mailen naar: info@oefentherapiedrontmann.nl

CONTACTGEGEVENS
Adres
Heemsteedse Dreef 38
2102 KL Heemstede

KvK: 84038071
BIG nr.: 49919247825

Telefoon
023-204 9027
06-3019 2540

E-mail
advies@psychologiepraktijkbelfor.nl

Geregistreerd bij

BIG geregistreerd psycholoog haarlem belfor